informace nejen o vzdělávání

Ve vzdělání je budoucnost

21. 9. 2009 23:11
Rubrika: Business | Štítky: vzdělávání

Vzdělávání nás provází celý život. Již v předškolním věku získáváme základy, na kterých můžeme vystavět pomyslný „vlastní dům vzdělání“ o několika patrech, nebo v případě univerzitního vzdělání výškovou budovu.

Studium nám umožňuje prohloubit si již dosažené vzdělání, naučí nás více uvažovat v souvislostech a především nám dále rozšíří rozhled v oblastech našeho zájmu. Univerzitní a veřejné knihovny jsou pak naším nepřeberným zdrojem vědomostí a inspirací.

Vzdělávání sice stojí peníze (mnohdy nemalé) ale jedná se o velmi dobrou investici, a to jak z pohledu státu, tak zejména z pohledu studujícího.

Kromě klasické formy vzdělávání dnes můžeme stále více využívat i vzdělávání na Internetu. Tento způsob studia je pohodlnější ale vyžaduje mnohem vyšší úroveň disciplíny.

Internet - fenomén současnosti - umožňuje propojit a dále zhodnotit vše co již bylo vymyšleno a zapsáno. Na Internetu uživatel nalezne všechny základní informace, které ke svému vzdělávání potřebuje, nebo alespoň odkaz na jejich zdroj.

Ten, kdo se vydal na cestu celoživotního vzdělávání ničeho nelituje a naopak lační po nových informacích. Podporujme všichni ze všech sil vzdělávání a vše co sním souvisí.

Zobrazeno 382×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio